Udstillere bakker op om messeudsættelse

Publiceret under EL & TEKNIK 2020, Nyheder af Claus Hansen

Messearrangørerne har siden udmeldingen om udsættelsen af EL & TEKNIK til januar 2021 på grund af Coronavirus kun modtaget positive henvendelser fra udstillere. Høj sikkerhed kendetegner el-branchen – også på sundhedsområdet.

Tirsdag den 10. marts udsendte messearrangørerne bag EL & TEKNIK en pressemeddelelse om, at EL & TEKNIK 2020, der skulle have været skudt i gang i den 12. maj, var udsat til januar 2021 på grund af den aktuelle situation med Corona-virus.

En ærgerlig situation. For ligesom mange udstillere havde arrangørerne set frem til atter at samle hele el-branchen under samme tag med mange produktnyheder, nye løsninger, networking og socialt samvær med tidligere og nuværende bekendtskaber på tværs af branchen.

– Udsættelsen af EL & TEKNIK 2020 var en svær beslutning for os. Uden tvivl. Vi fulgte situationen med Coronavirus og myndighedernes anbefalinger tæt og havde samtidig en god dialog med Odense Congress Center om en mulighed for en anden dato, hvis vi fandt det nødvendigt. Og efter grundige overvejelser og efter samråd med en lang række udstillere følte vi, at rettidig omhu og ansvarlighed var vejen frem. Derfor valgte vi at udsætte messen, udtaler Per Rømer Kofod, Adm. direktør for VELTEK, der arrangerer messen i samarbejde med Dansk Energi.

Siden pressemeddelelsens udsendelse har messearrangørerne kun modtaget positive henvendelser og opbakning fra udstillerne, mens kommentarsporet på EL & TEKNIKs profiler på de sociale medier giver samme billede.

– Man kan virkelig mærke i denne sag, at høj sikkerhed kendetegner el-branchen, også når det kommer til sundhedsområdet. Jeg har fået mange opkald fra ledende chefer blandt udstillerne, og der er kun opbakning at spore, og vi sætter meget pris på, når folk tager sig tid til at ringe ind til os. Vi står tilbage med en god følelse om, at det var det helt rigtige at gøre.

Og hos både Wexøe, Siemens og Hans Følsgaard er følelsen den samme:

– Det var den eneste rigtige beslutning. Hvis beslutningen ikke var blevet truffet, ville der være en alt for stor risiko for, at de besøgende ikke ville dukke op, og det ville ikke bare skade denne messe, men også EL & TEKNIK fremadrettet. Vi står alle i en helt usædvanlig situation, hvor vi alle er nødt til at være fleksible og omstillingsparate, og vi bakker selvfølgelig op om messearrangørernes beslutning og om EL & TEKNIK-messen, siger Mogens Brusgaard, Adm. direktør for Wexøe A/S. 

– Sikkerheden og sundheden kommer altid først for både besøgende, udstillere og personale, og derfor bakker vi helt op om beslutningen. EL & TEKNIK er en vigtig messe at være på, og vi håber, at alle dem, som havde planlagt at besøge eller udstille på messen, dukker op i januar, siger Jørgen Kristiansen, Nordic Head of Business Unit Control Products hos Siemens A/S.

– For Hans Følsgaard er EL & TEKNIK en helt central messe for os, og vi havde glædet os til at vise vores løsninger frem her i foråret. Men i den givne situation var det helt rigtigt og nødvendigt at udsætte messen, og vi er sikker på, at kunderne også er klar til at tage på messe i slut-januar 2021, siger Jørgen Stenberg, Senior Advisor hos Hans Følsgaard A/S.

EL & TEKNIK skydes i gang den 26. – 28. januar 2021.