800 unge indtager elfagmesse

Publiceret under EL & TEKNIK 2018, Nyheder af Jesper Tornbjerg

Fremtidens elektriske kolleger besøger Danmarks største elfagmesse, EL & TEKNIK 2018, der er åbnet her til morgen og løber til og med torsdag 

– I skal være med til at udvikle denne branche. I skal være rådgivere og vejledere over for jeres kunder… og ikke kun leverandør.

Cirka 800 unge studerende fra hele landet lytter til et oplæg fra salgsingeniør Christopher Tambo fra kabel- og ledningsvirksomheden NKT på EL & TEKNIK 2018, der åbnede her til morgen i Odense Congress Center.

Inden de mange unge mænd og få kvinder fra Den Jydske Håndværkerskole, Next Uddannelse Ishøj, Københavns Erhvervsakademi og andre 21 tekniske skoler kan gå på opdagelse og netværke blandt messens 180 udstillere, får de faglige oplæg også fra Ledvance, 3M, ABB, PC Schematic og WAGO Danmark.

– Er det ikke dyrt? lyder det fra salen under oplægget fra NKT.

– Jo det er lidt dyrere, erkender Christopher Tambo fra NKT, mens han fortæller videre om nogle af de kabel- og ledningsprodukter, virksomheden mener kan gøre arbejdslivet lettere og mere effektivt for fremtidens maskinmestre, montører, elektrikere og installatører.

Pris handler ikke kun om, hvad varen koster – det drejer sig også om den daglige drift inkl. sikkerhed. For eksempel kan kabler med rivetråd minimere brugen af knive og andet skarpt værktøj – og dermed minimere risikoen for arbejdsskader.

– Sikkerhed, motivation og besparelser kommer ikke af sig selv, fastslår han.

– Fylder den ikke rigtig meget? lyder endnu et vågent spørgsmål fra salen… denne gang angående en handy boks til kabler til ’serviceopgaver, hvor det er vigtigt, at det hele er rent og pænt’.

Der blev delt souvenirs ud til de studerende af studiedagens sponsorer.

EL & TEKNIK 2018 arrangeres af erhvervs- og interesseorganisationen Dansk Energi i samarbejde med VELTEK, der er brancheorganisation for vvs- og el-tekniske leverandører.

Direktør Per Rømer Kofod fra VELTEK vurderer, at de unge har gode chancer for at få job, når de afslutter deres uddannelse.

– Timingen er ret god, for der er gang i markedet. Der er stor efterspørgsel eksempelvis på elektrikere, siger Per Rømer Kofod.

Projektleder Helle Kristiansen fra Dansk Energi mener, at det bekræfter billedet af en gunstig jobfremtid for de unge, at der for første gang er rekrutteringsfirmaer blandt udstillerne på messen.

– Hele tre, faktisk, siger hun.

EL & TEKNIK 2018, der er gratis at besøge, løber til og med torsdag eftermiddag.

Forhåndsregistrer dit besøg her