DANMARKS STØRSTE ELFAGMESSE VAR STOR SUCCES

Publiceret under Nyheder af Nana Vogelbein

184 udstillere og 7760 besøgende gav sjette udgave af EL & TEKNIK masser af vind i sejlene

Selvom det samlede besøgstal på 7760 ikke kom helt i nærheden af de forventede 8500 gæster, var der alligevel masser af optimisme at spore på arrangørkontoret, da messen lukkede ned torsdag eftermiddag.

”Vi har været rundt og tale med de fleste udstillere, og de er generelt meget tilfredse med deres udbytte af messen. Antalsmæssigt ligger vi lidt under niveauet fra foregående messer, men til gengæld siger udstillerne, at det har været den rigtige type besøgende, der har været på messen, og at de har fået talt med dem, de gerne ville. Det er jo det, der tæller i sidste ende”, siger Helle Kristiansen, projektleder fra Dansk Energi.

Før messen var flere deltagende udstillere bekymret for, om fraværet af et par store virksomheder, der tidligere har udstillet til EL & TEKNIK, ville ramme besøgstallet hårdt. Det har tilsyneladende ikke været tilfældet, fastslår Helle Kristiansen og fortsætter:

”Vi har endnu ikke analyseret besøgsstatistikken, men kan se, at en af årsagerne til det lidt lavere besøgstal formentlig er det gode vejr. Knap 1000 forhåndsregistrerede besøgende til messen dukkede simpelthen ikke op”.

Stor interesse for lovstof
Det faglige program var sat i fokus til EL & TEKNIK 2016. 110 indlæg blev afviklet i løbet af de tre dage, messen varede.

”Der har været rigtig stor interesse for indlæg om lovmæssige ændringer, fordi det er et emne, der naturligvis optager rigtig mange. Den erfaring bygger vi videre på frem mod næste messe, når vi skal forberede det faglige program”, ræsonnerer Per Rømer Kofod, adm. direktør i VELTEK.

Han fastslår, at også samarbejdet med IDA Elteknik har fungeret godt.

”Meldingen fra flere stande er, at man har kunnet mærke, at flere besøgende har haft et meget højt teknisk niveau. Det er glædeligt, at vi er lykkedes med at tiltrække flere ingeniører”, siger Per Rømer Kofod.

En branche under konstant udvikling
Samme høje tekniske niveau har været gennemgående på udstillernes stande.

”Jeg har en klar fornemmelse af, at messens øgede faglige niveau har inspireret flere udstillere til at følge trop, og de produkter og løsninger, der er blevet præsenteret til EL & TEKNIK 2016, er imponerende. Diversiteten vidner om, at branchen og markedet udvikler sig hele tiden. Samtidig har de seneste dage været med til at understrege, at dialogen mennesker imellem er uhyre vigtig. I en tid, hvor rigtig meget interaktion foregår via internettet, er netværksdelen på en messe en værdifuld ressource og en unik mulighed for at skabe og pleje relationer. Alt i alt har Danmarks største elfagmesse været en stor succes”, siger Per Rømer Kofod.

Besøgstal for 2016:

Tirsdag: 2606
Onsdag: 3194
Torsdag: 1960

I alt: 7760, som er 624 færre besøgende end i 2014.

EL & TEKNIK 2018 afholdes fra den 15. – 17. maj 2018 i OCC.